Hoe moet je gitaar spelen?


Hoe moet je gitaar spelen?

Voor veel mensen is het een droom om een instrument te kunnen bespelen. De gitaar is samen met de piano het populairste instrument. Maar hoe moet je gitaar spelen? Gitaar spelen is niet moeilijk. Het heeft net als bij alles dat je wilt leren, gewoon wat tijd nodig! In dit artikel bespreken we in grote lijnen welke stappen je moet zetten om gitaar te kunnen spelen.

Hoe moet je gitaar spelen?

Gitaar leren spelen is een proces. Hieronder zie je het antwoord op de vraag hoe je gitaar moet spelen. Om gitaar te spelen, moet je de volgende stappen zetten:

  • Stap 1: Koop een gitaar.
  • Stap 2: Stem de gitaar.
  • Stap 3: Leer 5 makkelijke akkoorden.
  • Stap 4: Speel je favoriete nummers!

De stappen staan hieronder beschreven.

Stap 1: Koop een gitaar

Het is belangrijk om de juiste gitaar te kopen als beginner. Er is een enorm aanbod aan verschillende gitaren in verschillende prijsklassen. Om het jou makkelijker te maken hebben wij op deze website de top 5 beginnersgitaren op een rijtje gezet! 

TOP 5 BEGINNERSGITAREN

Stap 2: Stem de gitaar

Een gitaar is waardeloos als deze niet goed is gestemd. Spelen op een valse gitaar is bijna niet te doen! Daarom is het super belangrijk om je gitaar te stemmen. Het stemmen van een gitaar is super simpel! Je kunt je gitaar gratis stemmen via je telefoon. Wij hebben de beste manieren om je gitaar te stemmen op een rijtje gezet!

GITAAR STEMMEN

Stap 3: Leer 4 makkelijke akkoorden

Met 4 simpele akkoorden kun je al heel veel liedjes spelen. De liedjes die je tegenwoordig op de radio hoort bestaan meestal uit dezelfde 4 akkoorden. Deze akkoorden zijn niet eens zo moeilijk om te leren! Als je deze akkoorden kunt spelen, kun je je familie al van hun stoelen afblazen en ben je goed op weg om een legendarische gitarist te worden.

LEER 4 MAKKELIJKE AKKOORDEN

Stap 4: Speel je favoriete nummers!

Dit is waar je het uiteindelijk voor doet! Het allerleukste aan gitaarspelen is het spelen van je favoriete nummers. Van elk liedje zijn de akkoorden op het internet te vinden. Het is niet eens moeilijk om te zoeken. Wij leggen je uit hoe je elk nummer ter wereld kan bespelen!

SPEEL JE FAVORIETE NUMMERS!

Laat je e-mailadres achter en ontvang 1 keer per maand een nieuwsbrief met waardevolle informatie die jou kan helpen met gitaar leren spelen!

GitaarOnline

Wij van Gitaar Online zijn gek op gitaren! Via deze website willen we je zo veel mogelijk informatie bieden over de gitaar, zodat jij kan doen wat je het leukste vind. Gitaar spelen!

Recent Content