Kindergitaar 7 tot 8 jaar


Kindergitaar 7 tot 8 jaar

Ben je op zoek naar een kindergitaar voor een kind van 7 of 8 jaar? Dan is deze pagina jouw gids! In dit artikel hebben we de 3 beste kindergitaren voor 7 en 8 jarige uit 3 prijsklassen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk de beste gitaar voor jouw kind kopen!

1/4 kindergitaar voor kind van 4, 5 of 6 jaar

Voor een kind van 7 of 8 jaar oud is een 1/2 kindergitaar de beste lengte. Een 1/2 kindergitaar heeft een snaarlengte van 53 centimeter en is daarom goed te bespelen voor een kind van 7 of 8 jaar. 

Wat moet ik weten voordat ik een kindergitaar koop?

Heeft uw kind nog geen ervaring met het spelen van gitaar? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten bij de aankoop van een kindergitaar. Om het gitaar spelen in het begin zo makkelijk mogelijk te maken, is het handig om een klassieke kindergitaar te kopen met dunne nylon snaren. Hoe dunner de snaar hoe minder kracht je nodig hebt om een mooie klank te krijgen. Daarnaast doen nylon snaren in het begin minder pijn aan de vingers dan stalen snaren. Een klassieke kindergitaar is handig, want die heeft iets meer ruimte tussen de snaren, waardoor je minder snel de verkeerde snaren aanslaat. De onderstaande gitaren voldoen allemaal aan deze eisen. Dit zijn dus de perfecte beginnersgitaren.

Beste ½  kindergitaren

Hieronder zie je de beste kindergitaren voor kinderen van 7 of 8 jaar oud. Door op de link te klikken die bij de gitaren staan, wordt je doorgestuurd naar de website van Bax. Bax is de grootste online muziekwinkel van Nederland. 

Gomez 034 1/2-model klassieke gitaar naturel

Naam: Gomez 034 1/2-model klassieke gitaar naturel
Prijs: €58
Onze score: 6/10

Een goedkope gitaar, en dat merk je wel. Voor het geld dat je er voor betaald krijg je redelijke kwaliteit. Met het stemmen van de gitaar merk je dat het niet de hoogste kwaliteit is. Het duurt even voordat de snaren goed gestemd kunnen worden. In het begin zullen de snaren snel weer vals klinken. Voor de rest heeft deze gitaar prima klanken en is makkelijk te bespelen. Als je niet te veel geld wilt uitgeven voor een gitaar, dan is dit zeker een aanrader. Wil je een gitaar met betere kwaliteit, dan kun je beter de gitaar hieronder aanschaffen.

Door op de onderstaande link te klikken, wordt je doorgestuurd naar Bax.nl. Bax.nl is de grootste online muziekwinkel van Nederland. Hier kun je de gitaar bestellen!

Gomez 034 1/2-model klassieke gitaar naturel

Santos y Mayor Estudio 9B 1/2 klassieke gitaar

Naam: Santos y Mayor Estudio 9B 1/2 klassieke gitaar
Prijs: €144 
Onze score: 9/10

Een mooie gitaar voor een mooie prijs. Dit is een perfecte beginnersgitaar voor 7 en 8 jarige. De gitaar heeft een bovenblad van sparrenhout, waardoor de gitaar hele heldere en warme klanken maakt. De snaren zijn van hoge kwaliteit en zijn relatief makkelijk in te drukken. Deze gitaar kan worden gestemd in de standaard E-stemming, je kunt dus met een normale gitaar dezelfde akkoorden meespelen. 

Qua prijs/kwaliteit verhouding is dit de beste ½ kindergitaar die wij konden vinden. De gitaar is makkelijk mee te nemen, want hij weegt slechts 1,7 kg en is 95 centimeter lang. De gitaar zou dus ook prima mee op vakantie kunnen.

Via de onderstaande link wordt je doorgestuurd naar de online muziekwinkel Bax.nl, hier kun je de gitaar bestellen.

Santos y Mayor Estudio 9B 1/2 klassieke gitaar

Kremona S53C GG 1/2 klassieke gitaar

Naam: Kremona S53C GG 1/2 klassieke gitaar
Prijs: €203
Onze score: 7/10

Dit is een gitaar van hoge kwaliteit. Het merk Kremona heeft al 95 jaar historie in het maken van gitaren en dat zie je terug in deze gitaar. De gitaar is makkelijk te bespelen en door zijn dunne snaren perfect voor een beginnende gitarist. Door zijn top van cederhout en een klankkast van mahoniehout, gaat deze gitaar tientallen jaren mee. Ook deze gitaar is heel gemakkelijk mee te nemen. De kindergitaar weegt 1,5 kg en is 95 centimeter lang. 

Via de onderstaande link wordt je doorgestuurd naar de online muziekwinkel Bax.nl, hier kun je de gitaar bestellen.

Kremona S44C GG 1/4 Klassieke Gitaar Kopen

GitaarOnline

Wij van Gitaar Online zijn gek op gitaren! Via deze website willen we je zo veel mogelijk informatie bieden over de gitaar, zodat jij kan doen wat je het leukste vind. Gitaar spelen!

Recent Content