Leer online gitaar spelen


Online gitaarles

Ben jij van plan om gitaar te gaan leren spelen? Dan ben je hier op het juiste adres. Tegenwoordig hoef je niet meer naar een gitaarleraar om gitaar te kunnen leren. Het kan namelijk net zo makkelijk thuis vanuit je woonkamer via een online gitaarles. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van online gitaarles en reviewen we de beste online gitaarcursussen! 

Voordelen van online gitaarles

Online gitaar leren spelen is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn tegenwoordig zeer goed in elkaar gezette gitaarcursussen verkrijgbaar voor relatief lage prijzen. Online gitaarlessen zijn niet voor niets zo populair geworden, er zitten héél veel voordelen aan online gitaarlessen volgen. Hieronder zie je alle voordelen van online gitaarles op een rijtje:

 • Totale vrijheid qua lestijden.
 • Bekijk de gitaarlessen vanaf je telefoon, tablet, TV of laptop.
 • Leer gitaar spelen in je eigen tempo.
 • De meeste gitaarcursussen zijn van hoge kwaliteit. 

Online gitaarlessen zijn over het algemeen van hogere kwaliteit, omdat de cursussen door de jaren heen feedback hebben ontvangen van cursisten. De cursussen zijn hierdoor steeds aangepast om het de leerlingen zo makkelijk mogelijk te maken. Dit zijn trouwens nog niet alle voordelen want het lijstje gaat nog even verder:

 • Overal waar je bent kun je lessen volgen. (Maar doe maar gewoon op je kamer.)
 • Je kunt gitaarlessen terugkijken.
 • Geen reistijd/reiskosten.
 • Online gitaarlessen zijn voordeliger dan fysieke gitaarlessen.

Dat laatste is de voornamelijkste reden dat veel mensen voor online gitaarlessen kiezen. Online gitaarlessen zijn al vanaf €5 per maand te volgen. Één fysieke gitaarles van 1 uur kost al 4 keer zo veel. En bij de online gitaarles ontvang je een volledige cursus waarmee je gitaar kunt leren. Er van uitgaande dat je minimaal 20 lessen nodig hebt om leuk gitaar te kunnen spelen, bespaar je €400!

Nadelen van online gitaarles

Natuurlijk zitten er ook een aantal nadelen aan online gitaarles. Het blijft natuurlijk lastig om in een online cursus persoonlijke begeleiding te krijgen, bij een aantal online cursussen is hier wel aan gedacht. Er is dan bijvoorbeeld een wekelijks vragenuurtje of een community waar je met je vragen naartoe kunt. De online les zal alleen nooit helemaal persoonlijk worden. Hieronder staan alle nadelen van online gitaarles:

 • Motivatie moet uit jezelf komen.
 • Je wordt niet live bijgestuurd.
 • Geen persoonlijke les

Beste online gitaarles

Er zijn tientallen online gitaarcursussen te vinden op het internet. Wij hebben de populairste gitaarcursussen getest en we hebben er 2 uitgekozen. Hieronder beschrijven we de 2 gitaarcursussen zodat jij de beste keuze kunt maken!

Gitaarcursus van Gitaarlesvankoen.nl review

Als het aan ons ligt, is dit de beste gitaarcursus die momenteel op het internet te vinden is. Koen Sneek, de maker van gitaarlesvankoen.nl, leert je in 22 lessen gitaar spelen. Zijn programma voor beginners heet daarom ook ‘Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen’.

Over Koen Sneek

Koen Sneek is opgeleid als gitarist door de bandleden van de 3JS. Gitaar spelen doet hij al van jongs af aan, dus hij heeft super veel ervaring met gitaar spelen. In de lessen merk je dat Koen het belangrijk vind dat de cursist centraal staat. Hij benoemd in zijn lessen dat gitaar leren spelen een proces is, dat nou eenmaal wat oefening kost om te leren. Hij gaat dus in een lekker rustig tempo door de stof heen. Dat vonden wij een groot pluspunt. Als we kijken naar de ervaringen en reacties van zijn duizenden cursisten, zijn die super positief. Er zijn bijna geen negatieve reacties te vinden over gitaarlesvankoen.nl. 

Wat houdt het ‘Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen’ programma in?

Bij dit pakket krijg je elke week een les opgestuurd. De inhoud van deze les is een audiobestand en een bijlage met de benodigde instructies. Je begint bij deze gitaarcursus echt bij de basis. Uit onze ervaring is dat ook essentieel. Als je al een beetje ervaring hebt met de gitaar, kan het geen kwaad om de basis nog een keer te verversen. Het kan je in het verdere proces van gitaar spelen veel tijd besparen als de kern goed is aangeleerd. Bij aanschaf van dit programma ontvang je ook toegang tot de community van Koen. Hierin zitten alle cursisten. Wij vonden de community heel handig en een unieke toevoeging aan het leerproces. In de community kun je andere cursisten vragen stellen of vragen beantwoorden.

Hoeveel kost de gitaarcursus van gitaarlesvankoen.nl?

De cursus ‘Leer Gitaar Spelen in 22 Lessen’, kost een eenmalig bedrag van €77,00. Na de aanschaf heb je levenslang toegang tot de gitaarlessen en toegang tot de online community. Als je niet tevreden bent met de cursus, dan kun je tot 30 dagen je geld terug vragen. Het is dus sowieso het proberen waard!

Klik hier om de gitaarcursus van Koen te bestellen!

Gitaarcursus van Gitaarles.nl review

In het lijstje beste gitaar cursussen komt Gitaarles.nl bij ons op nummer 2. De eigenaar van Gitaarles.nl Michel Penterman biedt 3 gitaarcursussen aan, die je in één pakket koopt. De cursussen heten: Akkoorden voor beginners, Tokkelen bij het kampvuur en Barré akkoorden in een band. In totaal ontvang je 30 gitaarlessen.

Over Michel Penterman

In de gitaarcursus krijg je les van Michel Penterman. In het verleden was Michel werkzaam in de media. Waar hij zich vooral mee bezighield was het bouwen van cursussen, zo heeft hij ook een cursus gemaakt ‘Hoe maak je een cursus’. Michel heeft geen groot muziek verleden, maar weet wel hoe je gitaar moet spelen. Net als bij gitaarlesvankoen.nl doet Michel het lekker rustig aan. Hij geeft aan dat iedereen gitaar kan leren spelen, het maakt niet uit wat je leeftijd of achtergrond is. De reacties van de cursisten zijn ook bij Gitaarles.nl zeer positief.

Wat houdt de gitaarcursus van Gitaarles.nl in?

Je krijgt bij deze gitaarcursus dus toegang tot 3 cursussen die in totaal 30 lessen bevatten. Daarnaast krijg je 2 welkomstcadeau’s die samen €50 waard zijn. Of dat de echte waarde van de welkomstcadeau’s is laten we even in het midden. Je ontvangt namelijk een liedjeskaart en toegang tot het wereldrecord online gitaarliedjes spelen. Bij Gitaarles.nl heb je de mogelijkheid om onder elke les vragen te stellen over de desbetreffende stof. Michel reageert meestal binnen een week op je vragen, zeer handig! 

Hoeveel kost de gitaarcursus van Gitaarles.nl?

De gitaarcursussen worden verkocht in abonnementsvorm. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • 3 maanden toegang voor, €29.
 • 6 maanden toegang voor, €49.
 • 1 jaar toegang voor, €69.

Bij Gitaarles.nl is er een 14 dagen garantie voor als je niet tevreden bent met de ontvangen cursus. 

Klik hier om de gitaarcursus van Gitaarles.nl te bestellen!

GitaarOnline

Wij van Gitaar Online zijn gek op gitaren! Via deze website willen we je zo veel mogelijk informatie bieden over de gitaar, zodat jij kan doen wat je het leukste vind. Gitaar spelen!

Recent Content