Ukelele of gitaar voor kind?


Ukelele of gitaar voor kind

Je kind op jonge leeftijd kennis laten maken met een muziekinstrument is een heel goed idee! Naast dat het super leuk is om muziek te maken, is het ook heel goed voor de ontwikkeling van je kind. In dit artikel geven we antwoord op de vraag: Moet ik beginnen met een ukelele of gitaar voor mijn kind?

Ukelele of gitaar voor kind:

Als antwoord op die vraag kun je de volgende tabel aanhouden:

Leeftijd:Ukelele of gitaar:
2-3⅛ Klassieke gitaar of ukelele
4-6¼ Klassieke gitaar of ukelele
7-8½ Klassieke/Western gitaar 
9-12¾ Klassieke/Western gitaar 
12+⅞ Klassieke gitaar/ normale lengte westerngitaar
15+Normale lengte Klassieke/Western gitaar 

Hierboven in de tabel zie je per leeftijd welke lengte gitaar het beste is voor je kind. De keuze tussen ukelele of gitaar gaat vooral om welk instrument je het leukste vindt. Hieronder zullen we beide instrumenten toelichten.

Ukelele voor kind

Een ukelele is een 4 snarig instrument met een hoge klank. Een ukelele is relatief makkelijk te bespelen instrument. De akkoorden die je op een ukelele speelt zijn simpeler dan bij een gitaar. Voor jonge kinderen is dit dus een goed instrument om mee te beginnen! De ukelele is ongeveer tussen de 50 en 60 centimeter lang in totaal. De lengte verschilt per soort ukelele. Door zijn korte lengte en lichte gewicht is een ukelele voor kinderen ook te bespelen. Als je twijfelt tussen een ukelele of een gitaar voor je kind, dan raadt ik aan:

  • Is je kind 7 jaar of ouder? Gitaar!
  • Is je kind jonger dan 7 jaar? Ukelele!

Ukelele kopen

Een ukelele wordt in veel felle leuke kleurtjes aangeboden en de prijsklasse waarin de ukelele zit, is tussen de €20 en €60. Bekijk hieronder de top 5 ukeleles!

TOP 5 UKELELES

Gitaar voor kind

Een gitaar heeft 6 snaren en is daarom iets moeilijker om te leren bespelen. De akkoorden zijn door de 2 extra snaren iets complexer dan bij een ukelele. Het kan voor een kind demotiverend zijn als gitaar spelen te moeilijk is. Het ligt er eigenlijk een beetje aan wat je kind het liefst wilt spelen. Als je kind al een tijdje aan het zeuren is voor een gitaar, dan zou ik hem geen ukelele geven. Als jij wilt dat je kind een instrument gaat bespelen en je kind niet zo veel zin in heeft, dan heb je de meeste kans met een ukelele. Je kunt ook eerst beginnen met een ukelele, als je kind het leuk vind dan zal gitaar leren een eitje zijn. 

Kindergitaar kopen

Een kindergitaar zit in de prijsklasse €35 tot €150. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je voor een beginnend gitaarspeler een gitaar gaat aanschaffen, dan zou ik kiezen voor een goedkopere gitaar. Over het algemeen is de kwaliteit van goedkopere gitaren beter dan je verwacht. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van een kindergitaar, bekijk dan onze artikelen over het kopen van een kindergitaar. Wij hebben de beste kindergitaren per leeftijd voor je op een rijtje gezet.

Kindergitaar kopen

Ukelele of gitaar voor kind?

Even kort samengevat. Het belangrijkste is dat je een instrument neemt die je kind het liefst wilt bespelen. Als je kind het niet weet en je wilt dat ze gemotiveerd blijft tijdens het leren spelen, dan heb je de meeste kans met een ukelele. 

Laat je e-mailadres achter en ontvang 1 keer per maand een nieuwsbrief met waardevolle informatie die jou kan helpen met gitaar leren spelen!

GitaarOnline

Wij van Gitaar Online zijn gek op gitaren! Via deze website willen we je zo veel mogelijk informatie bieden over de gitaar, zodat jij kan doen wat je het leukste vind. Gitaar spelen!

Recent Content